Verlies

Verlies van een dierbare.

Hoe afschuwelijk als je te maken krijgt met het verlies van een dierbare! Je wereld stort in. Vaak krijg je eerst te maken met alle gedoe er om heen waardoor er geen tijd is om je emoties te laten zijn. Als dat allemaal achter de rug is, sta je er ineens helemaal alleen voor. Jij en je verdriet. Misschien zijn er mensen om je heen die ook erg verdrietig zijn, maar iedereen verwerkt verdriet op een andere manier.

Je voelt je verloren.

Je voelt van alles: verdriet, wanhoop, schuldgevoel, vermoeidheid maar wellicht ook machteloze woede op de overledene (waarom heb je me in de steek gelaten) en soms op mensen in de omgeving (zij zijn wel samen en ik ben alleen).

Heb je je afgesloten voor het intense verdriet omdat de emoties zo heftig zijn?

Ben je gevlucht in werk, sport en andere bezigheden zodat je je gevoelens kon verstoppen?

Heel begrijpelijk, het is zo pijnlijk! Vaak pas na maanden en soms zelfs jaren kom je in een fase waarbij je niet meer in staat bent om de gevoelens te onderdrukken. Het moeilijke is dat je omgeving na alle verstreken tijd nog weinig begrip voor jouw verdriet op kan brengen. Maar het kan ook zijn dat je fysieke klachten hebt of dat je echt niet meer “verder” kan op je werk of in een relatie. Zo intens!

Lees ook de pagina coaching.

Maak een afspraak

Je bent welkom voor een gratis kennismakingsgesprek!