Hoog sensitief persoon (HSP)

Ben je een High Sensitive Person?

Veel hsp’s verliezen, bewust of onbewust, vrijwillig of onvrijwillig, energie aan anderen omdat ze zo ‘open’ staan voor hun omgeving. Merk jij bijvoorbeeld dat als je op een markt gelopen hebt je totaal uitgeput bent? Veel hsp’s pakken negatieve energieën op en kunnen dat moeilijk weer loslaten of zijn zich niet bewust dat ze te maken hebben met energieën van anderen. Je voelt je rot, leeg en ineens doodmoe. Doordat je hooggevoelig bent heb je moeite te onderscheiden wat nou van jou is en wat van de ander.

 Vaak heeft dit te maken met je eigenwaarde. Als je beter in je vel zit, verlies je minder energie én is de invloed van stemmingen en energieën van anderen kleiner. Door beter voor jezelf te zorgen en voor jezelf op te komen, verbetert jouw balans en heb je minder energieverlies.

Als je je bewust wordt wanneer en hoe je energie verbruikt/verliest, kun je hierin sturen. Bovendien zijn er een aantal manieren om je energie af te schermen van anderen.

Energie is een heel apart fenomeen.

Zonder iets fysieks gedaan te hebben kan je doodmoe zijn.

  • Ben je soms kapot na een normale nacht slaap?
  • Kan je maar niet wakker worden?
  • Heb je wel eens een dat je na een gesprek met een vriend/vriendin totaal uitgeput bent?
  • Dat je je elke dag weer naar je werk moet slepen?

De kans is groot dat je energie “lekt”.

Het is van belang om je bewust te worden waar de ‘lek’ in energie vandaan komt. Vaak heeft het met een combinatie van dingen te maken: onzekerheid, verwachtingen van anderen, niet goed genoeg zijn, er bij willen horen ect. Maar nog belangrijker is dat je er achter komt wat goed voor jou is, waar jij energie van krijgt! Hoe fijn is het als je vol energie je dag kunt beginnen en s’avonds lekker kan genieten van de afgelopen dag omdat je leuke dingen gedaan hebt en je trots kan zijn op jouw bijdrage.

Ik kan je helpen die energie weer te krijgen! Dat kan door middel van coaching maar je kunt ook kiezen voor een reading. Of een combinatie van beiden.

Ik help je hier graag bij!